středa 14. května 2014

Kdo se bojí, musí hrát...

... musí hrát všemi barvami!

Když se chcete bezhlavě (ale i s hlavou se počítá) vrhnout do víru silničního velkoměsta na bicyklu, je dobré si prostudovat radící rubriky na internetech a ideálně nevynechat ani ty o bezpečnosti. V těch se totiž ve většině případů dozvíte, že je vhodné až žádoucí se navléci do "pestrobarevného" oblečení.

Asi by stačila reflexní vesta. Ale jelikož jsme ten nestereo tým, nebylo by na místě budit jakýkoliv stereo dojem.

Ta holka na fotce níže si s oblečením hraje ráda. Ono se to těžko skrývá, takže zasvěcený čtenář bude touto informací těžko ohromen a ten nezasvěcený snad nebude ohromen těžce. Pražskými uličkami a občas i ulicemi se tedy v současné době prohání žlutorůžová čmouha a rozdává úsměvy kolem sebe.


A jaký je výsledek?
Úsměv na líci, nemusí být jen škádlící! Potěší člověka, to je pravda odvěká! 
(Fajn, poprvé v životě jsem něco zrýmovala a I swear by the moon and the stars in the sky, že už jsem toho zase nechala ;-)).

Teď trochu vážně --- Úsměvem a zjevem, pro někoho třeba trochu šíleným, ale pro jiného zase docela milým, můžete lidem zvednout náladu. I kdyby to mělo být jenom na chvilku, i kdybyste měli na chvíli odhodit důstojnou tvář, stojí to za to. Vzpomeňme si na klauny. A těch způsobů je samozřejmě víc, do komentářů s nimi! --- Konec vážné chvilky.

Jinak pestrobarevné oblečení při jízdě na kole asi zřejmě funguje, nejsem doposud přejetá ani rozjetá.
Co mě ale baví jsou situace, kdy kvůli nebezpečnému stavu na silnici slezu z kola a chovám se jako řádný chodec. Poslušně čekám na přechodu a hle - najednou moje pestrobarevné svršky přestanou mít efekt a stanu se neviditelnou. Asi zázrak nebo co ;-)

Dodatek - pestrobarevným vzhledem neupozorňujete jen na sebe, ale je to vlastně i forma propagace "kolařství"!


Když jsme u toho oblečení, dnes mi přišlo ofiko triko "Do práce na kole". Je z příjemné eko bavlny a takové hezky české. Akorát v něm teda do práce na kole jezdit nebudu, protože by mě kvůli absenci reflexních prvků určitě něco zabilo. Našla jsem si k němu ale vhodnou bižu a to mě ba.





Co se týče počasí, déšť mi při jízdě nevadí, ale blatníky by se hodily. Včera jsem zmokla, bohužel jsem trochu nastydla a tadyhle Martin Kraus tomu rozumí:



P.S. Všechno se odpouští, mám zkouškový!

(Kristýna)

1 komentář:

  1. Kristy je ozdobou našeho týmu, už se těším, až uděláme společné foto ;)

    OdpovědětVymazat