pondělí 12. května 2014

Dojížděcí nestereo

Pro mnohé se květen změní v nestereo měsíc už jen proto, že opráší kola a s vidinou nějaké "kolektivní hry" se každý den mordují při dojíždění do práce, mnohdy šíleným terénem, na šílenou vzdálenost nebo v šíleném počasí. Ale co je to "šílené"? Když jsem se kdysi kamaráda ptala, jak může vůbec jezdit na kole v Praze ("v té strašné dopravě", "v té zimě" apod.), jen odvětil: "V jaké zimě? V jaké dopravě?". To, co jednomu přijde jako šílené, jiný vnímá jako obyčejný standard. Brzy jsem sama pochopila. Takže aby bylo jasno: gratulace všem, kdo vytáhli kola, koloběžky nebo elektrokola a zapojili se do soutěže Do práce na kole. Vystoupili jste z komfortní zóny, máte za sebou první Nestereo!

OK, jenže květen má 25 dní a možná budete jezdit i dýl než jen soutěžní měsíc. Takže navrhuji zahájit hned zčerstva dojížděcí nestereo, které spočívá v tom, že každý den pojedete do práce trošku jinou cestou. Vím, na některých úsecích to nejde, ale zamyslete se, opravdu musíte jezdit tou samou ulicí, vcházet do práce tím stejným vchodem, vyjít po stejném schodišti? Co takhle jezdit cikcak prázdnou silnicí, přejet o ulici dál nebo vyjet na kopec, i když kratší trasa vede po rovince? My do toho teda J(E)DEME!

Díky kolu nebo kolobrndě vám na dlani leží nestereo výhledy...

Takhle radši nééé?


(piskkle)


7 komentářů:

  1. Já jedu snad pokaždý někudy jinudy. Většinou né že bych úplně chtěla, ale prostě zapomenu cestu :-)) Ale zatím jsem vždycky trefila. A i když si nad sebou občas zabrblám, tak je to ve finále docela fajn ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristy, já taky, i když záměrně - a je to sranda. Kolikrát se ocitnu někde, kudy už jsem jela víckrát a tak musím jinudy... ;)

      Vymazat
  2. Já jedu každý den na trochu jiné náladě. Vždycky ale aspoň s malým - maličkým úsměvem. Páč náčiní s kolečky stále nevlastním.
    Držím pěsti, vy nesterea....ať vůle vydrží ,)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za podporu a myslím, že cíl udržet si alespoň maličký úsměv je nad všecko!!! Ať vůle vydrží ;) (btw. fakt to funguje, od té doby, co zase jezdím, je mi všechen povyk kolem vyvítečeho buřt)

      Vymazat
  3. To uz daaaavno jezdim! Spis pojd nestereo, zahod litacku a pohybujme se po Praze vlastnimi silami co nejdele! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak super - a jezdit bez lítačky? To už není nestereo, to je normální hec. To si musím rozmyslet ;)

      Vymazat
    2. Rozmyslet? Pff, pojd do toho! S kolobezkou to mas jednoduche, ale ja budu muset poridit ukrajinu na dojezd do hospody! Horaka pred nalejvarnou nenecham...

      Vymazat